Winnaars kaastaartenwedstrijd

Wie kaastaartenwedstrijd zegt, weet dat het Druivenfestival in zicht is. Elf juryleden snoepten van dertien kaastaarten. Het GC Felix Sohie was even een kaastaartenparadijs.

Na vakkundig gesmak kwam de jury uiteindelijk tot een onbetwistbaar verdikt, weliswaar met een volle maag. De juryleden beoordeelden elke taart met maximum 10 punten op uitzicht en 20 punten op smaak.

Acht keukenprins(ess)en zochten naar hét recept om dé authentieke kaastaart van 2017 te bakken. Daarvan won de heerlijke kaastaart van Felix Muyldermans (83 %) nipt van twee andere kaastaarten. Hij ontving een aankoopbon ter waarde van 125 euro te spenderen bij Hoeilaartse handelaars. Op de tweede plaats eindigde Rozanne Muyldermans (82 %).  Gaëtan Muyldermans sleepte de bronzen medaille in de wacht (81%).

Van de vijf kaastaarten die deelnamen in de categorie “creatieve kaastaart”, won de kaastaart van Hermelien Van Camp (86 %). Zij kreeg ook een aankoopbon van 125 euro. Tweede en derde werden Kristin Van Orshoven (81 %) en Gaëtan Muyldermans (77 %).

Tijdens het Druivenfestival kan iedereen op zaterdag en zondag terecht in de Kasteelhoeve voor nog meer kaastaartenplezier verzorgd door Chiro, hoeilander.be en Davidsfonds.