zondag om 17:30 · Tent Jan van Ruusbroecpark

Nerorock

Nerorock zorgt voor een serieus streepje muziek van de bovenste plank. Na al die jaren is Nerorock een gevestigde waarde tijdens het festival. De gezelligheid rond de tent én de kwaliteitsvolle muziek in de tent maakt dat ze moeilijk weg te slaan zijn van het veld. Ook dit jaar halen ze hun beste troeven boven.

17:30 - Overweight

Overweight is een 5-koppige skapunkband uit Zemst, volledig voorzien met serieuze blazers. Ze zijn geen onbekenden in Hoeilaart. Niet alleen staat er een oude bekende op het podium, maar ze veroorzaakten al een paar keer stevige dansfeestjes in de hoogdagen van JH Phobos. Want, Overweight op het podium, dat zorgt steevast voor een energieke en opzwepende cocktail. Ze komen af met hun nieuwe plaat ‘Heaven On Earth’ en zijn klaar om Hoeilaart zijn dansbenen te laten bovenhalen.

18:40 - Tessa Dixson

Tessa Dixson was een van de winnaars van “De Nieuwe Lichting” op Studio Brussel. Daar liet ze ons hart al sneller slaan met haar single ‘Beautiful Pain’. Met haar Belgisch/Britse roots klinkt ze ongelooflijk internationaal. Ze blijft werken aan haar muziek en is zo goed op weg om een van de meest belovende popartiesten van België te worden. Haar nieuw lied ‘Ignited’ en haar samenwerking met Warhola en Glints met ‘Look at me’ hebben haar echt op de kaart gezet. 2020 wordt hét jaar van Tessa Dixson en wij mogen daar al eens van proeven! 

19:50 - Jaguar Jaguar

Jaguar Jaguar is een gloednieuwe Belgische band. Hun verhaal begon tijdens een reis van twee weken in een huis aan de oceaan in Empuria, Spanje. Met de zuidelijke zon als aanzetter en inspiratiebron, begonnen ze met het schrijven van nummers. Dit resulteerde al snel in melodieuze en meeslepende nummers met een speels karakter. Catchy vocals die inspelen op groovy drums, vervolledigd door dromerige syths en gitaargeluiden. In 2018 kwamen ze naar buiten met ‘Tricks’ en niet veel later met ‘So long’. Meteen was duidelijk wat deze jongens in hun mars hebben! 

21:10 - De Mens

De Mens wordt 27 in 2019. Op een leeftijd waar de gemiddelde rockster het opgeeft, is de band rond Frank Vander linden levender en energieker dan ooit. Podia zijn er om veroverd te worden. Met onder de arm een respectabel repertoire waaraan vorig jaar, met het alom bejubelde album “24”, nog enige titels werden toegevoegd. Rond de klassiekers zou je zo een kader kunnen hangen. Maar nog beter ga je er mee naar rockclubs en festivals. Nog beter ga je er mee naar een publiek dat blijft genieten van een ervaren band die blijft groeien. Omdat er patine op zit, geen sleet. Omdat er leven in zit en hun optredens doen voelen dat we leven. De Nerorocktent zal alvast extra verstevigd worden om dit optreden te overleven. 

23:10 - The Van Jets

Moeten we The Van Jets nog voorstellen? Ze bouwden in no time een reputatie uit als een van de opwindendste liveacts van ons land. Wereldberoemd in België, met hits die erom vragen om luidkeels mee te zingen.

Maar aan alle mooie liedjes komt een einde en na 16 jaar trekken The Van Jets de stekkers uit hun gitaren. Vooraleer ze definitief bijgezet worden in het pantheon van de Belpop, is er nog een grote afscheidstournee. En daar kon Nerorock natuurlijk niet in ontbreken! Hou je klaar voor een afscheid in stijl!

 

Gratis toegang

Info: nerorock.be